Luang Prabang
26 november 2007 - Luang Prabang, Laos
Hallo allemaal,
Hier een berichtje vanuit Laos. Vorige week maandag ben ik samen met een aantal mensen uit mijn guesthouse vanuit Pai met de nachtbus naar Chiang Khong gegaan. Chiang Khong is een plaatsje in het noorden van Thailand, waar je de grens met Laos kunt oversteken. Deze nachtrit was werkelijk de meest afschuwelijke rit die ik ooit gemaakt heb. We zaten in een minivan en reden als een gek door de bergen, slapen kon je wel vergeten want dan lag je naast je stoel. Na een rit van 8 uur kwamen we daar 's ochtend om 6 uur aan. Heb ik even een paar keer de wc volgekotst, omdat ik een beetje misselijk was van de busrit en zijn we vervolgens naar de grensovergang gegaan. Dat verliep allemaal vrij gemakkelijk en een paar uur laten stonden we in Laos. Daar hebben we de slowboat gepakt richting Luang Prabang. Natuurlijk waren wij niet de enigen die deze tocht deden en zat onze boot echt helemaal volgepropt. Aangezien de boot alleen voorzien was van houten bankjes, hadden wij al snel ons stekkie gevonden op de grond. Ook hout, maar kan je tenminste nog een aantal andere houdingen aannemen. Buiten het feit dat de boot dus niet erg confortabel was, was de tocht zelf wel echt heel mooi. Aan het einde van de eerste dag werden we gedropt in een klein dorpje, wat duidelijk alleen bestond omdat deze boottrip hier dagelijks stopt. Je kon de boot nog niet afstappen of je werd al lastig gevallen door iemand die je een kamer in zijn guesthouse wilde aansmeren. Dit plaatsje was niet meer dan een straat met restaurantjes en hostels en het grappige was, dat rond tien uur alle stroom uitgaat en er dus niet veel anders te doen is dan slapen. Wat ik na een nacht zonder slaap en een dag op een houten vloer van een boot zitten, niet erg vervelend vond.
Aan het einde van de tweede dag kwamen we (eindelijk :-s) in Luang Prabang aan. Het bleek iets minder makkelijk dan gedacht om een guesthouse te vinden wat betaalbaar en vrij was. Maar na een uur hadden we eindelijk iets gevonden, met warme douche (!) dus daar hebben we meteen even misbruik van gemaakt. De volgende dag hebben we een beetje de stad verkend, wat niet veel tijd in beslag nam, want het is allemaal loopafstand. Verder gewoon een beetje gerelaxt na een paar vermoeiende dagen. Ik heb maar weer een massage genomen, want na die boottocht was mijn nekpijn/schouderpijn weer vollop aanwezig en verder hebben we op het terras gehangen. Tegen de zonsondergang zijn we naar de tempel gelopen, die midden in stad op een hoge berg ligt. Met een paar biertjes hebben daar de zonsondergang bekeken, wat niet vervelend was.
's Avonds zijn we naar de bar geweest, maar het blijkt dat ze hier in Laos een avondklok hebben om 12uur. Dus alle barren moeten om half 12 dicht, zodat iedereen om twaalf uur in zijn huis kan zijn. Echt bizar. Maar goed, om twaalf uur stonden we dus buiten op straat en bleek dat er een stukje verderop een bowlingbaan was, die wel open bleef na 12uur. Dus wij in de tuk tuk op naar de bowlingbaan. En niets was minder waar, de bowlingbaan was idd open en vol met dronken mensen die proberen te bowlen. Heel aparte ervaring moet ik zeggen.
De volgende dag zijn we naar de waterval gegaan een uurtje rijden van Luang Prabang. Dit was echt het mooiste wat ik ooit heb gezien. De waterval was echt enorm hoog en er waren allemaal kleinere gedeelten, waar je kon zwemmen. Het was echt ongelofelijk mooi! We waren echt allemaal onder de indruk.
Vrijdag hebben we weer een dagje rondgehangen en hebben we aan het einde van de middag een paar mensen opgepikt die aankwamen met de slowboot. 's Avonds heerlijk bij een buffet op straat gegeten voor de enorme prijs van 50 cent en nog een paar drankjes gedaan voor de avondklok :-)
Gisteren zijn we met een groepje vertrokken naar Vang Vieng. Dit is een plaatsje wat bekend staat om het tuben. Dit betekent dat je in zo'n opblaasdonut over de rivier drijft. Er zijn blijkbaar allerlei barretjes gebouwd langs de rivier waar iedereen tussendoor blijft hangen. We zullen zien, want vandaag gaan we het proberen.
Ik heb helaas weer geen foto's :-( Had in Pai een nieuw kaartje gekocht, allemaal foto's gemaakt, wil ze op de pc zetten en het werkt weer niet. En ineens is weer mijn kaartje geblokkeerd en kan ik geen foto's meer maken. Ikke nie snappie!! Als iemand verstand heeft van camera's, laat het me ff weten! Misschien dat ik vanavond even foto's van iemand anders zijn camera kan uploaden. Ik ga mijn best doen.
Heel veel leifst en tot snel. X Kimmy

luv u xx
Ben blij dat je ff een berichtje hebt gepost ... duurde mij veeeel te lang hoor :S ;) Maarre echt weer avonturen beleeft zeg!! Jammer dat er geen foto's zijn .... ben benieuwd naar de waterval!! Maar die zien we nog wel neem ik aan .... hihi
Veel plezier nog en hou ons op de hoogte !
Dikke kus Simon
even over de fotos het kan al ze met vita weken dan gaat het kaartje op slot maar de bij ons op het werk zal iemand het morgen even uitzoeken dus je hoort het nog
groetjes papa xxxxxx
weer een super verhaal van je, je maakt wat mee zeg haha... ik zie je al zitten in die bus en boot hahaha, maar een massage is nooit verkeerd he!
van die foto's, op je kaartje zit een klein schuifje wat je kan.. jaja.. schuiven haha, als die verkeerd zit, dan is ie beveiligd en dus geblokeerd om foto's te maken, die moet je dus ff verschuiven, snappie? was bij papa ook zo, en dat heb ik ook zo opgelost.
nou hoop dat het zo werkt want ik wil wel al je foto's zien hoor!!
nou veel plezier deze week en tot snel!
dikke kus luv u miss u
fijn weer eens iets van je te lezen, had al veeeeel te lang niks van je gehoord.kut van je camera, maar kom t over 4 weken gewoon zelf bekijken:p
luv u x
Behalve genieten, is het blijkbaar soms toch ook afzien op vakantie!! Lijkt me super eng zo'n nachtelijke reis door de bergen, maar gelukkig ben je toch heelhuids aangekomen. Je hebt nu de meest afschuwelijke rit gemaakt om uiteindelijk het allermooiste, de waterval, te kunnen zien en zolang er overal nog barretjes en terrasjes te vinden zijn, blijf je op deze manier denk ik wel aardig in balans. Gezellig ook dat je nu met een groep het e.e.a. kunt gaan ondernemen. Blijf genieten en we kijken weer uit naar je volgende avonturen én de foto's. Lieve groetjes Anita en John
Ik dacht dat je op je wereldreis ook nog ging werken, maar het is gewoon een vakantie van negen maanden!!! Maar zo te lezen geniet je met volle teugen en dat is het belangrijkste. Dit doe je maar 1 keer in je leven (als het goed is). Nou lieffie doe voorzichtig en ik ga komend weekend weer proberen om je toch even aan de telefoon te krijgen. Love you.
xxx Yvonne xxx
toffe foto's... waterval ziet er idd erg vet uit, en die boot lijkt me ook niks!
veel plezier nog...
xxx
ik zie dat je het leuk hebt. hier gaat alles goed, beetje studeren beetje.:P
greatjes, je broertje.
ik weet niet of ik nog wel een keer iets schrijf want de pc is hier zeer traag
groetje van
pa en ma