Pai

Hallo allemaal,

Ben ik weer een keertje. De afgelopen dagen heb ik doorgebracht in het dorpje Pai in het noorden van Thailand midden in de bergen. De busrit vanuit Chiang Mai naar hier was vrij angstaanjagend, maar ook super mooi. Het echte Thailand, zoals je het op een kalender zou zien. Na een rit van ongeveer 4 uur door de super groene bergen, kwamen aan een klein dorpje wat een meteen een hele laid back sfeer geeft. Kleine straatjes, vol met winkeltjes, restaurantjes, barretjes en tatoohops. Na aankomst heb ik mijn intrek genomen in een guesthouse genaamd "The Golden Hut". Mijn hut is helaas niet van goud en het ruikt nogal muf, maar er is een grote tuin in het midden, met enkele hangmatten. Mooie plek waar iedereen zijn kater van de vorige dag een beetje kan uitzitten. Die jongen van Ayutthaya met die trommel blijkt ook hier weer in hetzelfde hostel te zitten, dus er wordt ook nog een beetje muziek gemaakt in de tuin. Een van de jongens heeft zelfs van die vuur dingen bij, die je rond moet zwieren. Het is hier dus echt een soort hippie town.

De eerste dag hier heb ik een scooter gehuurd en zijn we met de groep van het hostel naar een waterval gereden. We waren de enige daar, dus dat was heel tof. De volgende dag zijn we naar een andere waterval gereden en daarna naar een berg om de zonsondergang te bekijken. Echt onbeschrijfelijk mooi is het hier.

Omdat de drukke dagen en de lange nachten nogal vermoeiend zijn, hebben we gisteren lekker een dagje doorgebracht bij het zwembad. Daarna heb ik mijn eerste thaise massage gehad. AUW!! Maar daarna voelde ik me echt heel relaxt. En vandaag heb ik ineens geen last meer van die pijn in mijn schouders van de afgelopen dagen. Voor herhaling vatbaar dus.

Vandaag ben ik een beetje gaan shoppen en heb ik voor morgen de nachtbus geboekt naar Laos. En ik heb vandaag een nieuw memory kaartje gekocht voor mijn camera. Wilde gister namelijk mijn foto's op de computer zetten en die kan het kaartje niet meer lezen. Ook in mijn camera doet hij het nu niet meer. Dus geen foto's van de afgelopen dagen, maar ik hoop dat ze bij een fotowinkel de foto's er nog wel af kunnen halen. Maar om dat hier aan een thai duidelijk te maken, is denk ik een onmogelijke taak, dus wacht ik maar totdat ik in Australie ben.

Helaas zullen jullie het dus nu alleen met een berichtje moeten doen. Morgennacht neem ik de nachtbus naar de grens van Laos en vanuit daar ga ik met de slowboat naar Luang Prubang. Deze boottocht duurt twee dagen, maar schijnt echt heel mooi te zijn. Ik zal dus een paar dagen zonder internet zitten, maar als ik veilig in Luang Prubang ben aangekomen, laat ik het jullie weten.

Heel veel liefs vanuit Pai xxxx

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. ester:
    Hey kimmie
    jammer van de foto's maar ben blij dat het zo gaaf is daar. dikke kus es en thijs
  2. steffie:
    18 november 2007
    wat vet allemaal weer Kim!!
    Die boottocht lijkt me ook echt super!! wel echt wat van je laten horen als je bent aangekomen he!! anders denken we straks allemaal dat je daar ergens op de bodem ligt terwijl je gewoon op een terrasje aant bier zit!!! :)

misjeloveu!
  3. Yvonne:
    18 november 2007
    Lieverd, ik hou van jou.
    xxx
  4. Iris:
    Ha vrouwke,
    Mooie verhalen, ik geniet een beetje mee. Kussie
  5. je mop:
    19 november 2007
    he mop,
    ben blij dat je het goed naar je zin hebt. spreek je snel weer op msn he!?
    hou van jou
    xxx
  6. Mier&Dave:
    19 november 2007
    Hey dushi

Jammer van de foto's idd....maar het klinkt allemaal weer super!! Fijn dat je het zo tof hebt!!
    En niet zinken met de boot he!!! We horen je wel!!
    dikke kus
    luv u
  7. Annet:
    20 november 2007
    Hey Kim,
    Gaaf allemaal weer. Enne, als je nou even de fijne kneepjes van die thaise massage leert, dan kun je het mij ook bijbrengen!
    Balen van de foto's en ja, iets aan thaien uitleggen valt niet echt mee, thais met een engels accent klinkt leuk, maar verstaanbaar is het niet.
    Ben benieuwd naar de boottocht.
    Liefs, Ronny, Annet, Lotte, Iris en Stijn
  8. Mark Knopfler:
    22 november 2007
    Hey Kim,
    Al terug van de boottocht? Pascal wilde weten of je de camera hebt kunnen gebruiken op de boot? Ingrid vroeg zich af of je onderweg op de boot ook ijsschotsen hebt gezien? Het nieuwjaarsdiner is trouwens verzet naar 11 januari, dan weet je dat.... en de kerstborrel is ook dit jaar bij Van Os (niet dat je straks bij De Boschkens staat...)
    Zoals je weet is Sinterklaas weer in het land, dus wij hebben ook veel Thai-Thai op het moment.
    Het is weer 17.00 uur, dus dan weet je het: we gaan naar huis! Tot de volgende keer..

Groeten,

Wij
  9. steffie:
    are you still alive?????
  10. Yvonne:
    Hé zusje,

Heb vandaag twee keer geprobeerd je te bellen, maar het gaat niet lukken. We hebben John ff gebeld, maar die zei dat je wrs slecht bereik hebt. We proberen het straks nog een x en anders een andere x deze week.

Liefs Yvonne
  11. pa:
    hoi kim
    het is al weer even geleden dat we een verslag hebben gezien. ik denk maar dat je het te druk hebt anders dan hoor ik het wel.
    groetjes papaxxxxxxxxxxxx