Don Det (4.000 islands)

Hallo allemaal,

Het is weer tijd voor een update. Ben nu op het eilandje Don Det helemaal in het zuiden van Laos. Vanuit Vang Vieng zijn we eerst een dagje naar Vientienne gegaan. Vientienne is de hoofdstad van Laos. 's Avonds gezellig mexicaans gegeten en een paar barretjes bezocht. De volgende dag een beetje in de stad rondgewandeld en onze tocht naar hier geregeld. Omdat een van de jongens uit de groep van Pai al op dit eiland was en zaterdag zijn verjaardag hier vierde, wilde we meteen doorgaan naar het zuiden. Na een tocht van ca 20uur zijn we zaterdagmiddag hier aangekomen. Het eiland is echt super klein, geen auto's, alleen zandpadjes en elektriciteit is beperkt aanwezig. Vanaf 10uur 's avonds is er nergens meer elektriciteit en is het dus pikdonker op het hele eiland. Buiten het feit dat het nachtleven hier dus geheel ontbreekt, is het wel een paradijsje hier. Zaterdag hadden we dus een verjaardagsfeestje, wat erg geslaagd was. Zondag was het Lao national day en was er een festival op een van de andere eilanden. We moesten 's ochtends om 8uur verzamelen (wat niet zo lastig is, als je om 10uur wordt gedwongen om te gaan slapen) om de boot naar Don Khong te pakken. Nadat we rond half 9 naar de boot gingen, kwamen ze tot de conclusie dat niet iedereen in 1 boot kon. Je kon je tot een dag van te voren opgegeven voor de boottrip, dus het was niet alsof ze dat niet eerder hadden kunnen bedenken :-s Maar goed, je raakt gewend aan dit soort dingen. Een uur later kwam er een tweede boot en konden we eindelijk vertrekken. De boottocht bleek 2,5 uur te duren en zoals jullie natuurlijk al raden, waren we zo ongeveer op elkaar gestapeld om in de boot te passen. Was dus weer erg confortabel! Al snel na aankomst bleek dat dit grote festival niet meer was dan een markt en er waren roeibootraces. Heel spannend dus......

Gisteren hebben Erin, Mat en ik een fiets gehuurd en zijn we naar een waterval op een ander eilandje gefietst. Was een flinke tocht, aangezien er alleen zandpadjes zijn, met zo hier en daar een verdwaalde steen of boomstronk. Met mijn fietskunsten levensgevaarlijk dus. Daar een beetje rondgewandeld, iets gegeten en op ons gemakje terug gefietst. Met een Lao biertje in de hand, de zonsondergang maar weer een keertje bewonderd vanuit de Sunset bar. En 's avonds zijn we gaan poolen.

Verder is het hier eigenlijk gewoon een beetje lamballen in de hangmatten en boekje lezen. Niet vervelend dus. Ik denk dat ik morgen of overmorgen verder ga naar Cambodia. Vanuit daar weer een nieuw berichtje. Dikke kus x Kimmy

1. Simone:
    Heeeee Kimmie!

Blij weer eens van je te horen ... :)Ben blij dat je ook met een groepje bent nu ... tenminste niet meer zo alleen :) Foto's zijn echt super! Miste alleen de foto van jullie met zijn allen in een bootje :S hahaha Ben blij dat je het zo goed naar je zin hebt!

X Simon
  2. Rilo en Kim:
    Hey Kimmy!

Mooie foto's en leuk je verhalen te lezen. Ben blij dat je het zo naar je zin hebt... Geniet er nog lekker van!

X Kimmy
  3. steffie:
    heej lieverd,

klinkt wederom super!!! idd fijn dat je met een groepje bent ja. Reageer je ook nog ff op mijn mailtje?

dikke kus

steffie misuloveu
  4. ester:
    4 december 2007
    hey hey, heerlijk allemaal dus lekker vanalles zien onder genot van een biertje, we hebben met john al wilde plannen gemaakt voor als je terug bent maar dat hoor je nog wel. Dikke kus ester en thijs
  5. pa:
    6 december 2007
    hoi kim
    Ik zie dat alles goed gaat daar en dat je het naar je zin hebt bij ons gaat alles ook goed nu moeten we het doen met 4 dagen zee zicht
    groete ma en pa
  6. Ik van wij:
    7 december 2007
    Ha Pancratia,

'Hij' is weer eens vrij, dit keer dus maar een berichtje van alleen ik. Het is weer even geleden, maar je wil niet weten hoe hard we hier werken de laatste tijd!

Pascal wilde weten of je dit keer de onderwatercamera wel hebt kunnen gebruiken. Ingrid vond de foto's erg mooi, maar vroeg zich af waar de gletsjers zijn. Het is vrijdagmiddag, dusss.... ik ga maar weer hard aan het werk.

Gegroet!
  7. Rilo:
    7 december 2007
    Hey Kim!
    Een berichtje vanuit Athens, Ohio.
    Leuk om weer van je te horen en te lezen dat je het daar zo naar je zin hebt met lalballen ;-)
    Mooie foto's, ben jaloers!
    Hier zit het lamballen er niet in, als ik terug kom in Nederland ben ik volledig uitgeput!
    Veel plezier nog en tot horens!

Groeten,
    Rilo.
  8. Ik van wij:
    13 december 2007
    Ha Pancratia,

'Hij' van wij moest vandaag ook werken,
    al is daar opnieuw niet veel van te merken.
    Pascal zit met een dilemma,
    waar zijn de foto's van de onderwatercamera?

Volgende week betaalt de baas weer eens het zuipen,
    dat wordt dus zeker weer naar huis kruipen!
    Jammer dat je er niet bij kunt zijn,
    want zat worden vond jij wel fijn.

Maar voor nu genoeg rijmelarij,
    want je weet..... om 5 uur zijn we vrij!
    Veel plezier daar nog in de Rimboe,
    tot volgende week en HOUDOE!

Tot de volgende keer,
    de groetjes van wij weer!
  9. pa:
    19 december 2007
    heeft iemand nog iets van kim gehoord na 3 dec
  10. je mop:
    19 december 2007
    yep, heb gisteren nog n mail gehad! ze is schijnbaar in een of ander verlaten gehucht waar internet nogal schaars is.
    maar ze zou vandaag of morgen weer een nieuw verslag plaatsen hoor!
    groeten