Hallo allemaal,
Zoals ongeveer iedereen inmiddels wel weet ben ik weer thuis....nou ja mijn nieuwe thuis dan in Maastricht. Weer helemaal terug in het allerdaagse leven, druk bezig met solliciteren en hard op zoek naar een appartementje. Het avontuur zit er weer op en bij deze zal ik voor de laatste keer (voor degene die het nog niet live gehad hebben) nog even een update geven van mijn laatste weken.
Na mijn avontuur in Australie ben ik naar het prachtige Fiji gevlogen. In Australie had ik bij een van de hostels een flyer gevonden van een backpackershostel in Fiji, op de site zag het allemaal wel prima uit, dus na aankomst 's ochtends om 6uur
op naar het hostel. Het was gemakkelijk met de openbare bus te bereiken (volgens de flyer), de rit zou ongeveer 1,5 uur duren. Na het verlaten van het vliegveld zag ik al snel de schoonheid van het eiland en kreeg ik ook meteen een heel carabische indruk. Die werd ook vrij snel bevestigd met het lokaal welbekende begrip "Fiji-time".
Ik was natuurlijk de enige toerist die besloten had de lokale bus als vervoersmiddel te gebruiken, dus dat zorgde meteen weer voor de nodige nieuwsgierige blikken. De bus hobbelde op zijn gemakje van dorpje naar dorpje en drie uur later werd ik er ergens aan de kant van de weg uitgegooid. Een klein bordje en een zandpadje gaven de weg naar mijn hostel aan. Nu maar hopen dat het hostel iets is, want even naar een ander hostel zou erg lastig worden..... Maar ik had geluk, het bleek meer een mooi resort te zijn dan een hostel.... zwembadje, prive strandje, allerlei activiteiten en alles was onlangs helemaal gerenoveerd. Een jaar geleden was het hostel namelijk gebruikt voor het opnemen van het Engelse programma "Celebrity Love island".
De paar dagen dat ik hier was, heb ik dus heerlijk niks gedaan. Beetje zwemmen, boekje lezen en niet te vergeten: meegedaan aan de workshop sieraden maken. Eerst moesten er wat cocosnoten uit de bomen gehaald worden en vervolgens konden we met zaagjes en veilen aan de slag. En ja geloof het of niet, zelf ik kon het. Na een dagje 'zwoegen' had ik een armband en een ketting gemaakt en het ziet er nog leuk uit ook, al zeg ik het zelf.
Na een paar ontspannende dagen ben ik verder gevlogen naar de wat meer hectische stad LA. Na de vele negatieve verhalen van andere reizigers over LA, waren mijn verwachtingen niet erg hoog. Maar ik vond het echt super, mijn hostel was midden in Hollywood en er werden iedere dag goedkope tripjes georganiseerd. De eerste avond hadden we een limotour, lekker decadent rondrijden door Hollywood en goedkope nep champagne drinken. De volgende dag werd er een wandeling georganiseerd door Bel-air en Beverly Hills. De gids was iemand van het hostel en wist natuurlijk alle "ins and outs" van de celebs te vertellen. Vervolgens zijn we bij een klasieke hamburgertent gaan lunchen en nog even "window shoppen" op Rodeo Drive.
's Avonds werd er een kroegentocht georganiseerd. Na een paar barretjes kwamen we in een echte club terecht. Hier ging het voornamlijk om het zien en gezien worden en we vielen dan ook een beetje uit de toom. Wij waren namelijk druk bezig met de meest debiele foto's van elkaar te maken.... en vonden het iets minder spannend om op de dansvloer mee te doen in iets wat het best valt te beschrijven als een of ander sexritueel in plaats van dansen.... Maar dat mocht de pret niet drukken en iedereen was dan ook vrij teleurgesteld dat om 2uur de lichten aangingen en het feest voorbij was. Wie had nou verwacht dat de clubs in LA om 2uur al gingen sluiten.....? Maar goed, dan maar terug strompelen naar het hostel. In ons straatje aangekomen, bleek dat de club naast ons hostel ook aan het sluiten was en dit was niet zo maar een club. Dit bleek een van de hotste clubs in LA en het stond dus ook vol met limo's en paparazzi. Met de hotdog's die we onderweg naar huis hadden gescoord, hebben hier nog even gestaan met de goede hoop celebs te spotten, maar helaas.
De volgende dag gingen we vanuit het hostel met zijn allen (met heerlijke kater) een toer naar het Hollywood sign ondernemen. En geloof me, het is een flinke wandeling naar boven. In de busrit naar de berg, moest iemand nog even de bus stoppen omdat de kater hem even te veel werd....de bus chauffeur vond het iets minder grappig dan wij, maar uiteindelijk gingen we allemaal met 'frisse' moed naar boven. Iedereen heeft het overleefd en het was zeker de moeite waard.
's Avonds werd er weer gezellig gestapt en de volgende dag hebben we het allemaal een beetje rustig aan gedaan. Ik ben met een van de jongens van het hostel eens in downtown LA gaan kijken. In het zogenaamde fashion district vonden we een soort combinatie van een markt en winkels, waar veel Mexicanen hun zooi probeerde te verkopen. Er werden zelfs puppies verkocht op straat. En we werden geconfronteerd met de nieuwste mode....siliconen pads voor in je spijkerbroek in plaats van je BH, zodat je een mooie ronde kont krijgt
Na dit shopavontuur hadden we een BBQ bij het hostel en ben ik maar eens een avondje op tijd mijn bedje in gekropen. De volgende dag ben ik met twee jongens van het hostel naar de studio van Warner Brothers geweest. Hier hebben we een VIP tour gekregen en konden we een aantal bekende sets bekijken. Wel erg leuk natuurlijk, met als hoogtepunt een bezoekje aan Central Perk. Het welbekende coffeehouse van Friends! Helaas waren er allemaal strikte regeltjes en mochten we dus niet even op de bank gaan zitten, maar dat mocht de pret niet drukken...dan gaan we gewoon op de grond zitten.
De volgende dag zat ook mijn LA avontuur er weer op en begon mijn lange vlucht naar huis. Waar zo ongeveer niemand wist dat ik al thuis zo komen. Eerst dus nog even stiekem een paar dagen snowboarden in Zwitserland met de boyfriend en familie en vervolgens lekker iedereen laten schrikken met mijn onverwachte terugkomst. Dit was zeker een mooie afsluiter van een mooie reis!
Dikke kus X

blij dat je er weer bent!
dikke kus